När Nobelstiftelsen bjuder in diktaturer som halshugger oliktänkande, men på ovetenskapliga grunder utestänger svenska demokratiska politiker, då kan hyckleriet inte bli mycket värre.

I Kvartals veckopanel går jag till frontalangrepp mot Nobelstiftelsen och deras ovetenskapliga, antiintellektuella och rent lögnaktiga uttalande bakom deras beslut att bjuda in ambassadörerna för en rad diktaturer som Kina och Saudiarabien men inte demokraten Jimmie Åkesson.

– Det finns inga vetenskapliga belägg för Nobelstiftelsens uttalande om Sverigedemokraterna överhuvudtaget. Behandlar man vetenskap på detta sätt, att man hellre går på smutskastning av oliktänkande, då är nobelpriset ingenting värt.

– Priset ska ju hylla vetenskap, fakta och kunskap men här gör man precis tvärtom.

– Det Nobelstiftelsen gör är att kalla Jimmie Åkesson och de 1,1 miljoner som röstat på honom för svin. Vi hör inte hemma i möblerade salonger. Jag tycker det är avskyvärt.

– Jag följer inte längre nobelfestligheterna, jag klarar inte av det här vidriga hyckleriet där de sitter under kristallkronorna och dricker champagne, skålar och säger att ’vi är så mycket finare än de där jävla svinen ute på gatan’.

– Det är ett oerhört förakt mot folket som Nobelstiftelsen visar. Och det står ju helt i strid med Alfred Nobels önskemål om att lyfta fram och hylla vetenskapen. Här drar Nobelstiftelsen hela vetenskapen i smutsen.

För mig är hyckleri något som jag inte står ut med. Och i Nobelstiftelsens fall är det riktigt illa när man dömer ut och föraktar stora delar av svenska folket. Man driver på en politisk polarisering som på inget sätt gynnar vetenskapen.

Att några administratörer av Nobelpriset ägnar sig åt att kasta skit på svenskar, samtidigt som man bjuder in utländska regimer som fängslar oliktänkande, visar på en intellektuellt mycket låg nivå. Nobelprisen till Alfred Nobels minne är värda ett bättre öde.