HÄSSLEHOLM. En man i 20-årsåldern är gripen misstänkt för terrorbrott efter en explosion på Tekniska skolan i Hässleholm. Inga personer har skadats. Skolan är utrymd och nationella bombskyddet är på plats för att  säkerställa byggnaden.

Strax innan klockan nio på torsdagsmorgonen larmades polis och räddningstjänst till Tekniska skolan i Hässleholm med anledning av att en hög smäll hade hörts på skolan. Skolan hade påbörjat utrymning innan polis anlände. Det finns inga rapporter om skadade personer.

Polisen arbetar med ärendet som ett misstänkt terrorbrott och en man i 20-årsåldern har gripits, uppger polisen vid en pressträff.

– Vi tar detta oerhört allvarligt. Vi börjar därför utreda detta som ett terrorbrott, säger Pär Cederholm, lokalpolisområdeschef i Hässleholm, till P4 Kristianstad.

Polis arbetar på platsen för att bilda sig en uppfattning om vad som hänt.

Polisen säger även att sprängningen var medveten.

– Vi bedömer att någon avsiktligt har skapat den här explosionen och därför är det ett misstänkt terrorbrott eftersom det är i en miljö där det vistas många människor, säger Pär Cederholm, lokalpolisområdeschef i Hässleholm.

Det nationella bombskyddet är nu på plats vid Tekniska skolan i Hässleholm. Skolan är fortsatt avspärrad.

– Vi försöker hålla värmen och lugnet medan polisen gör sitt jobb, säger rektor Jan Zettergren.

Skolan är kommunens största gymnasieskola.