På torsdagskvällen sköts den misstänkte terroristen till döds av polis. Han hade gömt sig i ett varuhus i stadelen Meinau, 3 km söder om Strasbourgs centrum.

Den 29-årige islamistiske terroristen Chérif Chekatt attackerade människor utanför julmarknaden i Strasbourg med skjutvapen och kniv 11 december. Tre dog och 13 är skadade, varav tre har livshotande skador.

Ett stort polispådrag har sökt efter gärningsmannen och på torsdagskvällen såg en patrull i bil en misstänkt person som man följde efter. Då började den misstänkte skjuta mot polisbilen. Polisen besvarade skottlossningen genom bilens fönsterruta och träffade honom med dödligt skott. Ingen av polismännen skadades.

Islamiska staten har tagit på sig ansvaret för terrordådet.

Chekatt fanns med som misstänkt radikal islamist på myndigheternas listor. Han har dömts för 27 brott och avtjänat fängelsestraff både i Tyskland och Frankrike.

I Strasbourg finns 10 procent av alla misstänkta islamister i Frankrike. Försöka att spränga julmarknaden har skett förut. Den som dömdes till försök till terrordåd reste till Syrien efter avtjänat fängelsestraff, rapporterar Irish Times.