Flera bilar och fastigheter har skadats efter en kraftig explosion i Landskrona natten till fredagen. Nationella bombskyddet har varit på plats.

– Hade någon gått förbi där när det hände hade det absolut blivit personskador eller till och med dödsfall, säger Calle Persson, presstalesperson vid polisen i region syd till Kvällsposten.

Två män har gripits, misstänkta för detonationen, efter att deras bil voltade av vägen.

Malmö
Polisen konstaterar natten till fredagen att det rör sig om en explosion på en lägenhetsbalkong i Slottsstaden i Malmö, sedan man fått larm natten till fredagen. Polisen har spärrat av området och har kunnat konstatera att det har skett någon form av explosion. Fastigheten har fått synliga skadad. Kriminaltekniker och bombskyddet är på väg till platsen.

Lund
Vid 02-tiden på natten till torsdagen larmades polisen om explosionen i Lund. En villa har tydliga skador på fasad, fönster och dörrar efter en sprängning. Även intill liggande villa har fått fönstren krossade. Nationella bombskyddet kallades till platsen för att säkerställa att inga mer explosiva föremål finns.

Vittnesförhör utfördes med personerna som fanns i villan. Inga personskador rapporteras.