ISLAMISM. I svensk media skrivs inte mycket om de skandinaviska kvinnliga studenterna som bestialiskt mördats i islams namn. Halshuggningen utelämnas, istället beskrivs det som ”knivskador”.  I utländsk media skrivs desto mer.

I brittisk press skrivs mycket om dubbelmorden. Bland annat skriver Daily Mail: ”Fanatiska islamister kallar de skandinaviska tjejerna i 20-årsåldern för ”Guds fiender” medan de filmar sig själva skära halsen av en av kvinnorna i Marocko – och publicerar filmen som svär trohet till Islamiska Staten.”

I det fasansfulla filmklippet hörs män skrika ”Det är Allahs vilja, och ”Det här är för Syrien” med referens till västländers bombningar i det krigsdrabbade landet. Dansk säkerhetstjänst bedömer filmen som äkta.

På sociala medier i Sverige debatteras om filmen där den danska kvinnan långsamt får sin hals avskuren bör visas i riksdagen för att politiker ska inse allvaret i vad  islamister och IS-terrorister är kapabla att göra.

Katerina Janouch skriver på Twitter:

”Varenda F! och vänstermänniska plus Annie Lööf och shariavurmande borde tvingas se om och om igen på den groteskt vidriga halshuggningsvideon där två nordiska tjejer slaktas av IS-mördare. Dessa as ger ni bullar och körkort i Sverige.”

Det finns stor kritik mot medias nedtystande, särskilt med tanke på att Sverige har ”tagit emot” många IS-terrorister som varit i Syrien och med all sannolikhet begått vidriga våldsbrott utan att åtalas för dem.

En person skriver:

”På webbsidan och i twitterflödet hos är nyhetsartiklarna valda med tydlig slagsida. Man får leta länge efter artikeln om de skandinaviska tjejerna. Den danska kvinnan fick ju huvudet avskuret medan hon ännu levde! Och SVT talar om knivskador”

”Inte ett ljud i kvällens Aktuellt om det bestialiska mordet på två Skandinaviska tjejer i Marocko av ett gäng IS-odjur. Ingår uppenbart inte i ’s agenda att rapportera. Svenskarna skulle ju kunna bli negativa till islamister, eller hur”

”På text-TV skriver ni att de 2 stackars tjejerna i Marocko hade ”knivskador”. Really? Är det vad ni kallar att få hela huvudet avskuret med slaktkniv?!”

Vänstern tyst
Man upprörs även över att kritiken från vänster är frånvarande.

”Har nu gått igenom SAMTLIGA svenska tweets när man söker ”Marocko”. Noll kommentarer från vänstern om dådet. Noll sympatier, avståndstaganden, kritiseranden. Noll. Inte ens en sketen emoji. Betänk att skandinavier slaktat 2 muslimer. Då hade feministpacket vaknat. Ynkligt.”

Samt att fördömandet av dådet inte heller hörs från muslimska auktoriteter.

”De muslimer och imamer som säger att islam är kärlekens religion vart är deras fördömanden för mordet på Louisa och Maren? De har ju gg på gg sagt att detta INTE är muslimer, var är deras röster? När dessa ej hörs är för mig helt uppenbart att dessa legitimerar dådet!”

Upptäckte morden
De norska och danska tjejerna studerade en vildmarkslinje och var och backpackade i Atlasbergen vid turistbyn Imlill. De campade två timmar därifrån i ett tält. Enligt tidningen ska de ha träffat tre unga män i centrum av byn vid marknaden och slagit följe från ett hotell i centrum av byn.

På måndagsmorgonen gjorde ett franskt par den fasansfulla upptäckten, då de hittade kvinnorna mördade. En av kvinnorna låg utanför, med halsen avskuren, den andra låg inne i tältet.

De tre efterlysta männen greps under gårdagen på en buss i bergsområdet, efter tips från lokalbefolkningen som slog larm om att de hade gömt långa knivar under sätet.

Svingar machete i film
Daily Mail fortsätter med att berätta om ett annat filmklipp: De fyra män som är misstänkta för morden sitter framför en svart-vit flagga och läser verser ur islamiska texter.

En man startar med att recitera Al Fatiha, som är en koranvers som varje muslim ska kunna recitera utantill för att bevisa att han är troende. Därefter en annan vers: Bekämpa de som är otrogna (inte tror) hädanefter och säg ”Det finns ingen gud utom Allah och att jag är hans profet och om de säger så, ska de göra sitt blod och sina pengar tillgängliga för oss”.

Mot slutet vevar en av männen en machete i luften, de svär trohet till IS ledaren Abu Bakr el Bhaghdadi och ropar Allahu Ahkbar innan de höjer pekfingrarna i ett tecken för trohet mot IS.

Finns i Sverige
Män med samma syn och värderingar som tillhör samma teroristorganisation och har utfört liknande eller värre saker finns i vårt land. Det är sådana som svenska socialarbetare ”ska söka upp” och visa en väg tillbaka i samhället. De ska få körkort, lägenheter och fortsatt generösa bidrag.

För bara någon dagar sedan när svt rapporterade om de ”återvändare”, som man envisas med att kalla kallblodiga mördare, berättade en socialarbetare om hur hon sökte sig ut och ”hjälpte” dessa personer. Man gavs intrycket att hon genom att prata med dessa människor fick dem att ändra sig.

Många har förfasats över den naivitet som fortsätter att frodas i svenska myndigheter.