VÅLDTÄKTER. Tre afrikanska män häktades under söndagen för delaktighet i en gruppvåldtäkt i Björns trädgård på Södermalm. Enligt Aftonbladets källor ska männen har lurat in kvinnan i en lekpark. Därefter ska de ha hotat, våldtagit och rånat henne på hennes tillhörigheter.

Tre afrikanska män, 18, 20 och 29 år, har häktats på sannolika skäl misstänkta för grov våldtäkt och rån. Männen misstänks ha våldtagit en kvinna i 20-årsåldern i Björns trädgård på Södermalm i Stockholm i fredags kväll. Två är medborgare i Somalia och en i Eritrea, uppger Nyheter Idag. Två av männen är tidigare dömda för brott. 18-åringen bland annat för misshandel och narkotikabrott. 20-åringen är dömd för flera fall av stöld och narkotikabrott.

De tre männen misstänks ha lurat in kvinnan i en lekpark i Björns trädgård som tillhör Stockholms stads öppna förskolor, innan de våldtog och rånade henne, uppger källor för Aftonbladet. Två av männen fick med sig kvinnan och överföll henne, enligt uppgifterna. De ska även ha hotat henne innan de tvingade sig på henne. Därefter ska den tredje mannen ha kommit dit och deltagit i övergreppen, som ska ha ägt rum i ett leksakståg.

Det var strax före midnatt natten mot lördag som den misstänkta våldtäkten ska ha inträffat. Kvinnan anmälde själv händelsen och polisen har under helgen uppgett att männen kunde gripas snabbt efter den misstänkta våldtäkten av poliser i området som ”reagerade på gärningsmännens beteende”.

Enligt uppgifter upptäckte poliserna kvinnan i en utsatt situation samtidigt som de kunde observera tre män som flydde platsen. Enligt handlingar från tingsrätten greps samtliga av männen klockan 00:13 under natten till i lördags.

I förhör under helgen har männen medgett att alla tre haft sex med kvinnan men hävdar att det skett frivilligt. Enligt åklagaren ska övergreppen ha pågått i upp till en halvtimme och därefter ska männen ha rånat kvinnan på hennes tillhörigheter, vilket de misstänkta också häktades för.

Åtal ska vara väckt den 23:e november.