VÄLLINGBY. Privatpersoner påträffade en kvinna i 30-årsåldern som uppgav att hon blivit överfallen och våldtagen inne på en skolgård. Polisen har spärrat av området runt skolan och elever och personal får vara i skolan men inte på skolgården.

Det var klockan 07.23 på fredagsmorgonen som en anmälare larmade om en kvinna som uppgav att hon blivit överfallen i Vällingby i västra Stockholm. Kvinnan påträffades av allmänheten och ett stort område kring skolan har spärrats av. Polisen som skickades till platsen kom fram till att det handlar om en våldtäkt. Kvinnan, som är i 30-årsåldern, är förd till sjukhus.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska våldtäkten ha pågått under en längre tid.

Polisen har spärrat av området och en hundpatrull är nu på plats för att söka efter spår.

Enligt rektorn får elever och personal vara i skolbyggnaden men inte på skolgården.

Polisen uppger är det oklart exakt vad som hänt men man har inlett en förundersökning gällande våldtäkt.