MALMÖ. En man begärs nu häktad misstänkt för våldtäkten mot en tioårig flicka som skedde i torsdags. Mannen har tidigare åtalats för sexofredanden mot två kvinnor men släpptes på fri fot.  Han är även sedan tidigare dömd för bland annat rån och misshandel.

Det var vid 17-tiden på torsdagen i förra veckan som mannen tog kontakt med den 10-åriga flickan när hon befann sig vid ett cykelförråd på en innergård i nordöstra delen av Malmö. Mannen misstänks därefter ha våldtagit flickan. Flera polispatruller skickades till platsen och ett soprum och cykelförrådet spärrades av. Flickan har förhörts av polisen och lämnat ett signalement på mannen. Poliser påbörjade sökandet efter den misstänkte och har bland annat knackat dörr för att få kontakt med vittnen samt gått igenom övervakningsfilmer.

På tisdagen kunde en man anhållas och han begärdes häktad misstänkt för våldtäkt på barn under onsdagen. Mannen är i 30-årsåldern och bosatt i Malmö.

Nu kommer uppgifter på att han har en bakgrund av tidigare sexövergrepp mot flera kvinnor.

”Det har väckt reaktioner att han kunnat fortsätta med brottsligheten”, enligt Kvällsposten.

I september åtalades mannen misstänkt för ett sexuellt ofredande i augusti i år. Enligt stämningsansökan ska mannen ha gått fram till en kvinna i 50-årsåldern, tagit henne på rumpan och sagt att han ville ha sex med henne. Han ska också ha visat sitt kön och frågat om han fick köpa sex av kvinnan.

Samma dag greps mannen av polis och bar då på en kniv. Men mannen släpptes sedan på fri fot. Tre veckor senare misstänks han ha antastat och sexuellt ofredat en 14-årig flicka i en park i Skellefteå. Även efter den händelsen försattes han på fri fot.

Mannen är dessutom dömd för rån och misshandel.

Imorgon förmiddag hålls häktningsförhandlingar i Malmö tingsrätt.