BORLÄNGE. En kvinna misstänks ha knuffats ut från en balkong i Tjärna Ängar under onsdagskvällen. En man i 50-årsåldern är gripen misstänkt för mordförsök. Polisen uppger att det uppstod språkförbistring vid platsen när man anlände.

Det var strax innan klockan 22 på onsdagskvällen som polisen larmades till en lägenhet i utanförskapsområdet Tjärna Ängar i Borlänge. Utanför lägenheten påträffades en skadad kvinna som polisen misstänker ha blivit knuffad ut från en balkong. Kvinnan var vid medvetande och talbar när polisen anlände. Hon hade nacksmärtor och känselbortfall i benen. En man i 50-årsåldern greps i lägenheten som kvinnan ska ha fallit från och anhölls under natten, misstänkt för mordförsök.

– Det framkommer uppgifter om att kvinnan blivit knuffad från balkongen i de språkförbistringar som är aktuellt för polis som kommer till platsen. Därmed finns det anledning att anta att ett brott är begånget, även om händelseförloppet ännu är oklart, skriver polisen i sin händelserapport på hemsidan.

Att det var språkförbistringar utelämnar SVT i sin rapportering.

Polisen vill inte ge uppgifter på vilken våning kvinnan fallit från.

– Vi vet vilken våning det handlar om men vi vill att det ska framkomma i förhör innan vi kan gå ut med någonting, säger Tommy Lindh, pressinformatör vid polisen till SVT.

Polisen har genomfört dörrknackning och har hämtat in uppgifter från boende i området.

– Det är ganska många förhör som ska hållas innan vi får klarhet i det här, säger Tony Quiroga, vakthavande befäl vid polisen.

Polisen rubricerar händelsen som mordförsök alternativt försök till dråp.