STOCKHOLM. En ny hotbild har uppstått mot Stockholmspolisen. ” Med anledning av det har polisen förstärkt säkerheten och ökat vaksamheten kring lokaler, fordon och anställda i poliskåren. 

Nu uppmanas poliser i norra Stockholm att vara extra vaksamma mot personer som rör sig in och ut ur polisstationerna. Kjell Lindgren, presstalesperson på polisregion Stockholm, bekräftar uppgifterna om att en ny hotbild har uppkommit.

– Vi har fått information. På vilket sätt och vad den innebär tänker jag naturligtvis inte berätta. Men det är i polisområde Nord som man har förstärkt säkerheten och ökat vaksamheten kring lokaler, fordon och anställda i poliskåren. Det är sådant som kan inträffa precis när som helst, även på andra ställen i vår region. Just nu är det polisområde Nord som är aktuellt.

Polisen vill inte berätta mer om uppgifterna som uppenbarligen har läckt till media, men bekräftar att hotbilden framför allt gäller norra Stockholm. En uppmaning ska ha gått ut till de anställda om extra vaksamhet kring parkerade bilar och personer som rör sig in och ut från polisstationer.

En särskilt upprättad stab ansvarar för insatsen.

– Det stämmer att vi har kört i gång en kommendering, vi får se om vi kan lämna mer information framöver, säger Emil Andersson, chef för insatsen.

Enligt polisen ska hotbilden inte innebära någon fara för allmänheten.