Skottlossning på gator och torg har blivit vardag i Sverige. Det har nu varit skottlossning på fyra platser inom 24 timmar i Malmö. Dessutom har den man som sköts i Uppsala på fredagsmorgonen avlidit. Också i Göteborg har i natt en person förts till sjukhus med allvarliga skottskador.

På torsdagskvällen, kl 21.38, larmade flera personer om höga smällar i området Bellevuegården. Polisen skickade ett antal patruller till området för att undersöka uppgifterna. De fann flera skotthål i en lägenhetsdörr och i en vägg i trapphuset till ett flerfamiljshus. Det fanns folk i lägenheten men ingen person verkade ha blivit skadad. Trappuppgången spärrades av och kriminaltekniker beställdes till platsen.

Vid 01.38 natten till fredagen besköts ännu en lägenhet i Malmö, den här gången i Rosengård.

– Det är för tidigt att säga om de har något samband, vi behandlar dem som separata skjutningar, säger Ulrika Olsson, inre befäl vid polisen i Malmö till Kvällsposten.

Enligt Sydsvenskan ska vittnen ha sett flera personer lämna platsen på moped efter skottlossningen. Det finns däremot ingen misstänkt för brottet enligt polisen. Händelsen rubriceras av polisen som mordförsök och grovt vapenbrott.

Klockan 01.44 under natten till torsdagen skottskadades en man i 20-årsåldern vid en skjutning utanför Burger King vid varuhuset Mobilia.

På torsdagseftermiddagen vid kl 15.08 avlossades flera skott mot ett lägenhetsfönster på Docentgatan mot folk som fanns inne i bostaden. Ingen blev skadad.

Samtidigt rapporteras från Göteborg att en man i 20-årsåldern sköts på öppen gata på Hisingen under natten till fredagen. Mannen fördes till sjukhus med ambulans. Han har opererats under natten,enligt uppgift till polisen. Skadorna ska vara allvarliga, rapporterar SVT

På fredagsmorgonen meddelas att den man som sköts på Heidenstams torg i Uppsala på torsdagskvällen har avlidit. Mannen hade träffats av flera skott.