SKÖVDE. En polisman misshandlades svårt av en grupp män på resecentrum i Skövde. Den misshandlade polisen fick hjärnskakning och tänder utslagna.  – Det var inte bara en smäll på käften utan han blev utsatt för en rejäl misshandel, säger Christer Fuxborg vid polisen. 
Det var vid 21.30-tiden på onsdagskvällen som en polispatrull larmades om ett bråk mellan flera personer på resecentrum i Skövde.
En busschaufför som kört en av bussarna hade valt att stanna på stationen efter att det blev stökigt inne på bussen och vägrade köra vidare. Istället larmade han polisen till resecentrum.
”Skojbråka”
– Där går de här killarna av. Det finns obekräftade uppgifter om att någon skulle ha börjat skojbråka med någon på bussen men jag vågar inte säga det att det var så, säger Christer Fuxborg, presstalesperson vid polisregion väst.
När den första polispatrullen, som ska ha varit en civil patrull, kom mötte poliserna kraftigt motstånd. Flera personer från gänget gick då till attack mot poliserna.
– Den första patrullen fick det värsta bråket mot sig och polismannen har varit kvar på sjukhus över natten, vilket också är anmärkningsvärt. Det var inte bara en smäll på käften utan han blev utsatt för en rejäl misshandel, säger Fuxborg.
Enligt Aftonbladet fick den misshandlade polisen hjärnskakning och tänder utslagna.
Flera patruller attackerades
Kort därpå anlände ytterligare en polispatrull till bussterminalen på resecentrum. Även denna patrull blev attackerad av männen. Det var först när polisen lyckats få ytterligare förstärkning till platsen som situationen lugnade ned sig. 
Fyra frihetsberövade
Polisen kunde gripa två personer i 30-årsåldern som är misstänkta för våld mot tjänsteman.
– Vi har nu fyra frihetsberövade efter det här. Två är gripna och två har tagits till förhör. Samtliga är yngre män, säger Morten Gunneng.
I nuläget vet inte polisen hur många personer som totalt varit inblandade i bråket. Inte heller vad som startade bråket ombord på bussen.Våld mot tjänsteman
Den första händelsen när polismannen skadades rubriceras som våld mot tjänsteman. Ytterligare en anmälan gäller försök till våld mot tjänsteman och hot mot tjänsteman. Enligt Morten Gunneng kan det även bli aktuellt med en brottsrubricering om grov misshandel.

Polisen söker nu efter personer som blev vittnen till händelsen.