ISLAMISERINGEN. Savile town i Yorkshire är den mest etniskt homogena staden i Storbritannien. Inte för att ingen invandrare har flyttat in – utan för att ursprungsbefolkningen flyttat ut. Det skriver DailyMail, som har gjort reportage från orten Savile town i Yorkshire.

– Försvinn härifrån, du ska inte vara här. Kom inte tillbaka.

Det skriker en muslimskt klädd tonåring till den kvinnliga reportern från Daily Mail, samtidigt som han spottar åt henne, när hon frågar efter vägen till den lokala moskén. ”Det är deprimerade att konfronteras med sådan aggressivitet” skriver hon.

Hon möter ett förändrat Storbritannien. Här finns inte längre brittiska bybor som umgås otvunget på pittoreska pubar. Nej här gäller istället burka och hijab och ett strängt könssegregerat samhälle.

White flight
När en ort eller område får för stor invandring tenderar en parallell utveckling ske. Allt fler ur samma befolkningsgrupp flyttar in, samtidigt som ursprungsbefolkningen flyttar ut. En utveckling som händer på många ställen men enligt Daily Mail är Savile town den mest homogena orten i det allt mer islamiserade Storbritannien. Det finns nästan inga vita invånare kvar i orten alls. Bara 48 av 4033 invånare är vita britter enligt den senaste mätningen 2011. Till och med kvinnan som säljer glass från en van på sommaren bär burka.

Pubar stängt
Reportern berättar att kvinnor kikar på henne bakom fördragna gardiner. De som rör sig ute har full islamisk mundering, med heltäckande kläder och burka. Småflickor visar ingen hud. Pojkar bär långa muslimska vita klädesplagg på väg till och från lektioner i koranskolan i moskén.

Åtta av de nio engelska pubarna har stängt igen. Frisersalongen har stängt för längesedan, de västeuropeiska affärerna med kläder och matvaror likaså. Det finns ingenstans att umgås eller handla det man är van vid. Den lokala vita befolkningan har försvunnit, flyttat. Först som en rännil, sedan som en fors.

Flera jihadister
Savile town är en etnisk enklav helt avklippt från det övriga samhället, beskriver reportern. Detta har haft flera uppseendeväckande konsekvenser, som att flera unga jihadister har åkt till Syrien för att ansluta sig till IS, kommer härifrån.

En av de kvarvarande britterna, Lorraine Matthews, säger att hon inte går ut på kvällen ”då det är farligt om du inte tillhör det muslimska samhället”.

– Kvinnorna står i gathörn och får en att känna sig rädd, därför att de inte respekterar vita kvinnor, säger hon.

Shariadomstol
Många migranter kom från början till Savile town för att arbeta i låglönejobb vid ullfabrikerna. Nykomlingarna har köpt hus, och efter ett tag har de öppnat egna affärer som säljer burka, bönemattor och parfymer utan alkohol, i linje med shariaregler. Snart hade man byggt en moské för att rymma de 4000 medlemmarna. Idag finns även en shariadomstol i närheten.

Många av kvinnorna uppges ha kommit hit genom ”brudimport” av de män med asiatiskt ursprung. Nästan ingen talar engelska.

Det framstår som tydligt att när islamska samhällen bildas blir det alltmer monokultur, ett samhälle exklusivt för muslimer.