En misstänkt våldtäktsman var sju år äldre än de 17 år han har utgett sig för att vara. Det avslöjades genom samarbete mellan svensk polis och marockanska myndigheter.

En minderårig pojke våldtogs, rånades och misshandlades i närheten av Malmö centralstation i lördags kväll. Pojken uppsökte själv vård och hjälp efter händelsen, och kunde lämna sådana uppgifter att en ensamkommande man från Marocko kunde gripas. Mannen häktades senare på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt, rån och misshandel, rapporterar Nyhetsbyrån.

Den häktade mannen har uppgett att han är född 2001, och 17 år gammal. Polisen tog fingeravtryck på mannen i våras, då han greps för innehav av narkotikaklassade tabletter. Fingeravtrycken skickades via Interpol till Marocko.

Efter samarbete mellan svensk polis och marockanska myndigheter visar det sig att mannen är född 1994, och är 24 år gammal. Mannen var inte dömd i Marocko, men i den marockanska folkbokföringen finns fingeravtryck på de folkbokförda. Mannens rätta ålder kunde därmed fastställas.

Om mannen döms av svensk domstol för de brott han misstänks för, kommer han att som 24-åring dömas utan någon som helst straffrabatt eller hänsyn tagen till en felaktig låg ålder.