Bara dagar kvar. Sverigedemokraterna är fortsatt största parti och Miljöpartiet backar. Det visar sista mätningen från YougGov inför valet.

För fjärde YouGov-undersökningen i rad är Sverigedemokraterna största parti, med 24,8 procent av rösterna. Partiet följs av Socialdemokraterna som andra största parti med 23,8 procent och Moderaterna som tredje största parti med 16,5 procent.

Ett parti som minskar i stöd i denna mätning är Miljöpartiet som hamnar under fyraprocentsspärren. Partiet fick 5,1 procent i augustimätningen och får endast 3,6 procent i denna mätning, en minskning som är statistiskt säkerställd.

Kristdemokraterna har ökat i flera opinionsundersökningar den senaste tiden. Partiet får 4,8 procents stöd och hamnar därmed för första gången sedan december 2016 ovanför fyraprocentsspärren i en Yougovmätning.

De tre rödgröna partierna är något större än Alliansen, och får tillsammans 36,8 procent jämfört med 33 procents stöd för Alliansen. Men med tanke på att Miljöpartiet inte når upp till fyraprocentsspärren, får de färre mandat än allianspartierna.

Mätningen är genomförd 30 augusti-1 september 2018 då sammanlagt 1.511 intervjuer genomförts via YouGovs panel. Resultatet publiceras av Metro.