VALET 2018. Det svenska valet och valrörelsen har fått nordiska grannar att reagera. – Bilden som tecknas är en mjuk totalitarism kombinerat med etnisk klanröstning som undergräver demokratin i Sverige, skriver en norsk sajt. Socialdemokraternas framgångssaga i no go zonerna är ett talande exempel. 

I no go zon efter no go zon ser valresultatatets staplar likadana ut: En skyhög för S, ibland några mindre för V och MP medan andra partiers är minimala. Det är i praktiken omöjligt att ett parti i demokratiska val får runt 70 procents röstandel. Så brukar det se ut i diktaturer och enpartistater. I Rinkeby fick de öppna-gränser-förespråkande partierna S-V och MP hela 92 procent. Här handlar det naturligtvis om valpåverkan, menar många. Något tidigare okänt för vårt land, och som redan har fått stora konsekvenser, skriver den norska sajten Resett.

”Man diskuterar inte längre politik, utan klanintressen. Skrupellösa politiker som statsminister Stefan Löfven eller Jonas Sjöstedt, Vänsterpartiet, behöver inte längre leverera politiska förändringar. De kan köpa de muslimska rösterna genom att acceptera främmande religiösa traditioner i konflikt med västliga värderingar och bortse från antisemitism, kvinnoförtryck och en rad andra hållningar som muslimska invandrare tar med sig”.

Sajten tar bland annat upp försöket till röstköp som SVT avslöjade i Botkyrka, där 3000 röster utlovades av en MP-politiker till M för ett moskébyggetillstånd.

Familjeröstning
Man nämner även en stor mängd felaktigheter i valet som rapporterats in, bland annat gömda och utbytta valsedlar. Samt infiltrationen av islamister i flera politiska partier.

I vallokaler har det rapporterats om familjeröstning. Det har anmälts att en utländsk man i Filipstad har instruerat flera kvinnor hur de ska rösta. Valförrättare har ofta inte reagerat trots att det strider mot bestämmelserna, uppges i flera fall.

Kommunvalet
Men det handlar inte bara om att påverka riksdagsvalet. Andelen icke svenska medborgare som får rösta i kommun- och landstingsvalen har ökat kraftigt.

Om mobiliseringen lyckas kan rösterna från den gruppen till och med avgöra valet i vissa kommuner, skriver Östra Smålandstidningen.

”Rösterna från nyanlända utan svenskt medborgarskap kan avgöra valet i flera kommuner i Kalmar län. Det finns kommuner där röstberättigade utan svenskt medborgarskap står för 10 procent av rösterna. I några valdistrikt är var femte röstberättigad inte svensk medborgare”, skriver man.

Alla får rösta 
Medborgare i alla länder – även statslösa – får rösta i kommun- och landstingsval, om man varit folkbokförd i Sverige i tre år.

Valmyndigheten arbetar för att höja valdeltagandet och har information på 30 olika språk, däribland arabiska, syriska, somaliska rumänska samt syd- och nordkurdiska.

Det finns 578 000 röstberättigade som inte är svenska medborgare, vilket är 7,4 procent av alla röstberättigade. Det är en ökning med 1,4 procent jämfört med föregående val.

Dödar demokratin
Den norska sajten ser stora faror för demokratin.

”De politiskt korrekta drömmer om multikulturalism, men det slutar med en muslimsk monokultur som dödar demokratin.”

Valresultat (S) i några av de värsta problemområdena i Sverige
Vivalla – 69,9%
Rinkeby – 68,6%
Araby – 61,1%
Rosengård – 47,2
Bergsjön – 61%
Biskopsgården – 53,7%
Hammarkullen – 55%
Skäggetorp – 58,8%
Gårdsten – 57,1%
Lövgärdet – 53,7%
Oxhagen – 51,7%
Valsät./Gottsunda – 57,8%