En man i 20-årsåldern har skjutits till döds bland hyreshusen på Docentgatan i stadsdelen Fosie i Malmö. Minst en gärningsman ska ha lämnat platsen på cykel, enligt vittnen.

Polisen larmades vid 19-tiden på tisdagskvällen om en skottlossning utomhus på Docentgatan. En skadad man hittades på platsen och han fördes till sjukhus med ambulans. Senare under kvällen meddelade Region Skåne att mannen hade avlidit.

Brottsplatsen är avspärrad och undersöks med vapenhund och kriminaltekniker. Polisen har förhört möjliga vittnen och knackat dörr i området.

– I nuläget finns det ingen misstänkt gärningsman för den här skottlossningen och händelseförloppet är inte helt klarlagt. Det finns uppgifter som vi har fått fram och som vi har arbetat utefter under kvällen, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson.