De hejdlöst osakliga angreppen mot SD fortsätter dra fram som en storm. Före valet riktades de mot väljarna, för att lura dem att rösta rött igen. Nu kastas de fram för att få de borgerliga att abdikera från makten i riksdagen en mandatperiod till.

Det varnades om valmanipulation i våras, att ryska intressen skulle lura svenska folket. Detta hot var en grov överdrift. Däremot har valrörelsen manipulerats med S och V som avsändare. Fullstänigt lögnaktiga budskap har spridits om Sverigedemokraterna, eftersom de är ett större hot mot de röda än vad de konflikträdda borgerliga partierna någonsin varit.

Och nu efter valet har denna kampanj riktats om, från väljarna till de borgerliga politikerna. Nu ska de borgerliga skrämmas till att en gång till avstå från regeringsmakten även om de röda är mindre än någon gång sedan demokratin införande. De har bara stöd av 36,3 procent. Men de gör allt för att få fortsätta styra landet.

Nedan finns tre tweet/retweet från justitieminister Morgan Johansson (S) och IF Metalls fackboss Marie Nilsson (S) som dök upp när jag öppnade mitt twitterflöde på söndagseftermiddagen.

Justitieministern ger stöd för association mellan Sverigedemokraterna och nazistiska gaskamrar. Det är häpnadsväckande falsk propaganda. Och inget undantag. Från S och V pumpas, helt skrupelfritt, likheter ut mellan dessa fullständigt ojämförbara storheter. De vet naturligtvis om att det saknar all grund, och man är fullt medveten om att man lurar väljarna. Men vad gör man inte för makten?

Nu efter valet är syftet att med samma falska angrepp skrämma de borgerliga till passivitet.

Dessa historieförfalskningar undergräver demokratin. De skadar naturligtvis Sverigedemokraterna. Men det mest allvarliga med smutskastningen är att S och V förringar de övergrepp och de folkmord som skedde fram till 1945. Man utnyttjar de miljoner dödade för egna egoistiska syften. Man går över lik. De utsätts för ännu en förnedring.

Dessa partier kommer undan därför att svensk offentlighet inte vill och vågar granska de röda partierna på samma sätt som andra. Man låter deras brott mot demokratiska värden fortsätta. Motståndet är svagt. Och defensivt. De borgerliga låter sig än en gång hunsas av S och V.

Sverigedemokraterna är vana vid att utsättas för alla möjliga ojusta angrepp, också våld, hot och sabotage. Partiet kommer inte att rubbas av den falskhet som präglat många valkampanjer – och nu efterspelet i kampen om regeringsmakten.

Men risken är stor att de borgerliga lägger sig platt. Det skulle inte förvåna om deras mod ännu en gång sviker och de inte vågar utmana de röda partierna om makten, även om riksdagen har den störta icke-socialistiska majoriteten sedan demokratins genombrott.

Om så blir fallet, får vi vänta till 2022 innan vi kan få se en opposition som har tågan, förmågan och viljan att ändra kurs. Då kan valet mycket väl stå mellan S och SD som huvudalternativ. De borgerliga har, om de nu viker ner sig igen, för alltid diskvalificerat sig som en maktfaktor i svensk politik.

*

Ur twitterflödet söndag em 23 september 2018: