VÅLDTÄKT. En elev på en gymnasieskola i Småland misstänks ha våldtagit en lärare. Kvinnan ska ha blivit knuffad in i ett utrymme på skolan. – Jag har aldrig varit med om något liknande och jag tycker att det är ett fruktansvärt brott, säger gymnasiechefen.

UPPDATERING: Mannen som häktats är en arabisktalande, statslös 19-åring, enligt Nyheter Idag.

Våldtäkten ska ha skett på en gymnasieskola i Småland under fredagen och den misstänkte förövaren ska vara i 20-årsåldern, enligt polisens händelserapport.

Läraren blev enligt uppgifter knuffad in i ett klassrum eller annat utrymme på skolan och våldtogs av en elev. Händelsen är polisanmäld och eleven är frihetsberövad.

Anmälan kom in under tisdagen och rektorerna har träffat alla i sina arbetslag och berättat om vad som hänt, uppger gymnasiechefen.

Gymnasiechefen uppger att läraren som ska blivit utsatt är skärrad. Själv har han reagerat med bestörtning.

– Jag har aldrig varit med om något liknande och jag tycker att det är ett fruktansvärt brott, säger gymnasiechefen till Aftonbladet.

En anställd på skolan säger:

– Det är mycket obehagligt. Vi är chockade, skärrade och lite förbannade att det överhuvudtaget kan hända.

Polisen uppger att man har vidtagit en rad utredningsåtgärder. En förundersökning om våldtäkt har inletts och den utredning som gjorts har lett till att en person, en man i 20-årsåldern, nu är anhållen misstänkt för brottet. Förundersökningen leds därmed av åklagare, skriver polisen, samt uppger att man inte kommer att lämna ytterligare detaljer i ärendet.