BROTT. En man har hittats ihjälskjuten i Biskopsgården i Göteborg under torsdagskvällen. Vittnen larmade om skottlossning och ett tiotal patruller åkte ut.

Larmet kom till polisen 21.50 på torsdagskvällen. Då hade flera personer ringt in och berättat att de hört skottlossning och att en man skulle ligga på marken utomhus i Biskopsgården.

Enligt vittnena ska det handla om flera skott och flera vittnen såg även en bil lämna platsen i hög fart i samband med skottlossningen. Enligt polisen är bilen väldigt intressant i utredningen.

– Vi jobbar över stora områden och söker efter gärningsmän, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson till Expressen.

På fredagsmorgonen var offret ännu inte identifierat.

När polisen kom till platsen hittade de en skadad man i ett bostadsområde. Den första patrullen var på plats snabbt och mannen konstaterades sedan avliden.

Ett tiotal polispatruller var på plats i Biskopsgården och man spärrade av ett område. Polisen letar efter en gärningsman eller flera gärningsmän som uppges ha försvunnit i en bil, en silverfärgad kombimodell, i riktning mot Flygvädersgatan. Bilen har larmats ut över hela Göteborg. Under kvällen hördes boenden och vittnen av polis. Man genomförde dörrknackning och höll förhör.  

Brottsplatsen har spärrats av och en teknisk undersökning ska genomföras.

Polisen utreder händelsen som mord alternativt dråp.

I nuläget har polisen ingen misstänkt eller gripen.