KOMMENTAR. Alliansen agerar så att det tidigare kommunistpartiet får större inflytande än vad svenska folket önskar. Därför har Vänsterpartiet vunnit posten som andre vice talman, istället för Sverigedemokraterna som har det folkliga stödet för posten enligt proportionalitetsprincipen.

Riksdagen har därmed inte respekterat svenska folkets utslag i valet, eftersom valresultatet hade gjort Sverigedemokraternas kandidat till andre vice talman. Nu blev det inte så.

Med röstsiffrorna 149-82 (och 117 blanka) har riksdagen i den tredje omgången utsett Vänsterpartiets kandidat till andre vice talman. Första omröstningen: 147-80 (och 121 blanka), andra omröstningen 149-82 (116).

Alla som röstat på borgerliga partier borde fråga sig varför dessa partier släpper fram vänsterpartister till högre positioner än vad svenska folket önskar.

Sverigedemokraterna har nu en sämre ställning i riksdagen med 17,5 procent av väljarna än man hade efter förra valet då man fick 12,9 procent av väljarna. De övriga partier (S och borgerliga) väljer hellre kommunister som fått 8,0 procent av väljarna.