DEMOKRATI. Annie Lööf är medlem i den globalistiska organisationen Trilaterala kommissionen. Detta gör henne ytterst olämplig som statsministerkandidat eller ens statsråd i en regering. Det hävdar Birger Schlaug, före detta språkrör för Miljöpartiet.

I en debattartikel avslöjar Birger Schlaug att Centerpartiets partiledare Annie Lööf är medlem i en hemlig globalistorganisation. Nu när hennes namn till och med hörs i samband med statsministerkandidater, som en möjlig kompromiss av komplicerade regeringsförhandlingar, vill Schlaug uppmärksamma folk på hennes globalistagenda.

Han har inget emot Lööfs ”vurm för human flyktingpolitik” men anser att det som döljer sig är mycket allvarligt – att Annie Lööf förra året nämligen blev invald i Trilaterala Kommissionen, en global privat elitorganisation.

– Men baksidan visar något annat, något som hon uppenbarligen inte vill tala om, som få känner till och som innebär att hon rimligen bör vara diskvalificerad som såväl statsminister som utrikesminister. Att ens vara statsråd i en svensk regering kan ifrågasättas, anser Birger Schlaug.

Styra regeringar
I Trilaterala Kommissionen träffas medlemmarna i en informell miljö utan insyn från media. Bakom kulisserna ska man påverka och därmed styra de beslut som regeringar tar, långt ifrån värden som kännetecknat till exempel socialliberaler, menar Schlaug.

Organisationen bildades för 45 år sedan av bland annat David Rockefeller, Henry Kissinger och Zbigniew Brzezinski.  Tanken var att samla “de bästa hjärnorna” i Västeuropa, Nordamerika och Japan för att fungera som rådgivare för världens formella beslutsfattare.

– De främsta hjärnorna visade sig finnas hos främst företrädare för monetära intressen såsom transnationella bolag, finansiärer, banker och deras uppbackare i medievärlden”, skriver Schlaug.

Organisationens syfte är varken att värna demokrati eller demokratiska institutioner – tvärtom.

– Att som aktiv partiledare låta sig väljas in i denna organisation pekar på extremt dåligt omdöme. Att sitta i en regering är ett förtroendeuppdrag från oss som bor i Sverige, syftet är att ta tillvara vårt intresse. Inte den globaliserade sentida kapitalismens intresse.

Bilderbergmöte
Annie Lööf har även medverkat i en annan stängd elitorganisation där samtal om världen förs, Bilderberggruppen.

– Man ser henne som en blivande statsminister och de vill veta var hon står i vissa frågor, sa professorn i statsvetenskap Magnus Hagevi om Annie Lööfs inbjudan där.

Bilderberg är omgärdat av mystik. Ingen information kommer ut från mötena som hålls bakom stängda dörrar utan att media får vara med och bevaka det. Det påstås att Bilderberggruppen ser sig själv som världsledare och att man provocerar fram kriser och att ministrar avsätts och tillsätts av Bilderberg.