Mellan midnatt och klockan två kom det fem larm om bränder i Kristianstads kommun, vilket innebar en hektiskt natt för räddningstjänsten. Totalt handlar det om ett minst ett tiotal bränder. Det har brunnit i en villa, i ett garage samt i en husvagn vid en villa. Sju bilar har även stått i lågor. Inga personer ska ha kommit till skada.
Samtliga bilbränder tros vara anlagda och den som ägde rum på en verkstadsparkering har rubricerats som mordbrand, med tanke på bilarnas värde samt risken för spridning till det intilliggande grönområdet samt parkerade bilar. 

– Två bilar är helt utbrända där och ytterligare sex har skadats, säger Anna Göransson, pressinformatör vid polisens ledningscentral, till Kvällsposten.

Polis och räddningstjänst hade strax innan larmet angående verkstadsparkeringen skickats till Lasarettsboulevarden efter larm om som brann där.

Det hade dessförinnan brunnit intill en pizzeria i Näsby, enligt Kvällsposten.

Samband
Samtliga fem brandstationer i Kristianstad kommun var inblandade i räddningsarbetet och man har även fått ta hjälp från grannkommunerna. 

Polisen utesluter inte att bränderna har ett samband och söker vittnesuppgifter.

Enligt polisen har det kommit en del vittnesuppgifter rörande branden på Lassarettsboulevarden där två personer har setts röra sig strax innan.