Polisen larmades strax efter kl 5 på lördagsmorgonen om en skottlossning vid nattklubben Etage på Stortorget i Malmö. Flera patruller inklusive polisens insatsstyrka samt ambulans beordrades till platsen.

Det var mycket folk i rörelse trots att det var tidig morgon. Stortorget är så centralt man kan vara i Malmö. Ingen skadad person påträffades vid torget och ingen med skottskador ska heller ha inkommit till sjukhuset under morgonen.

– Flera personer ringer in till ledningscentralen och säger att man misstänker att de skett en skottlossning på Stortorget mot utestället Etage. Lyckligtvis är det ingen som blivit skadad i samband med händelsen, förklarar Kim Hild vid polisen till Kvällsposten.

På platsen kunde patrullerna konstatera att det skjutits med skarpt vapen mot fasaden på utestället.

”Det går inledningsvis inte att tala om någon eventuell hotbild mot varken utestället i fråga eller någon specifik person”, skriver polisen på hemsidan.

Skjutningen ska ha skett i samband med att nattklubben stängde under den just avslutade Malmöfestivalen. Artisten Steve Angello avslutade sin spelning på torget några timmar tidigare.

Under morgonen spärrade polisen av runt den beskjutna fastigheten i väntan på tekniker och vapenhund som ska arbeta med ytterligare spårsäkring.

– Vi är kvar på platsen och ska höra vittnen. Övervakningskameror kommer också att gås igenom, säger Kim Hild.

Ingen misstänkt gärningsman har gripits.