SD-POLITIKER BESKJUTEN. Det var SD-politikern Sara-Lena Bjälkö, Falkenberg, som besköts med någon form av vapen under en bussresa i Töreboda kommun. Den skrämmande händelsen inträffade natten mellan lördag och söndag. Polisen rubricerar brottet som grovt olaga hot. Det uppger flera medier.

– Jag trodde att vi skulle bli ihjälskjutna och att vår sista stund var kommen.  Vi blev omkörda av en bil som sköt mot oss och vi vågade inte stanna, förklarar riksdagsledamoten.

Hon befann sig på ett privat besök i Töreboda och i bussen åkte tre personer. Fordonet hade inga partibeteckningar som varslade om de åkandes partitillhörighet. Det kan därför ha varit en tillfällighet att skott avlossades.

Vapen användes
Bjälkö vill inte gå in på detaljer, men säger att det var ett vapen som användes.

– Det var så chockartat. Jag är bara glad att min dotter inte var med. Jag kämpar för ett tryggare och säkrare samhälle, för att folk inte ska behöva uppleva skjutningar och dödsskjutningar, och så händer det här, konstaterar hon besviket.

Samtiden skrev tidigare under måndagen om beskjutningen. Det var då okänt vem som råkat illa ut, eftersom SÄPO var sparsam med upplysningar. Det som kom fram var att det handlade om en riksdagsledamot.