Den så kallade pridefestivalen talar om mänskliga rättigheter, men från scenen hånas miljoner människor som dog i Sovjetkommunismens systematiska förföljelse och i gulags brutala arbetsläger.

Om det vore så att de som skriker högst att de är för mänskliga rättigheter, också skulle vara det, ja, så skulle RFSL och Pridefestivalen i Stockholm vinna. Men nu är det så att skrik och gap, eller att klä sig i så gäll utstyrsel som möjligt, inte bevisar ett skvatt.

Hur man agerar själv i mötet med det man inte förstår eller dem man inte gillar, säger desto mer.

Och utifrån agerandet under detta spektakel, så överglänser de intoleranta och totalitära impulserna allt annat.

Den som hävdar att man värnar demokratiska värderingar kan inte utesluta ett av de största partierna i landet. Pride visar förakt för de över 800.000 personer som röstat på Sverigedemokraterna, genom att demonstrativt och utstuderat inte bjuda in partiet till partiledardebatt.

Agerandet stämmer mer överens med Putins och Erdogans tänkande än med svenskt.

När Ulf Kristersson (M) och de andra sedan står och viftar med regnbågsflaggan på arrangörernas order, framstår de snarare som marionetter än som lagstiftare. I synnerhet när arrangörerna använder dem för att håna och förnedra det parti man inte bjudit in.

Det är allt annat än en demonstration i demokrati och respekt för det fria åsiktsutbytet.

Därför var det passande att artister som Rebecca & Fiona från scenen hyllande kommunismens hammare och skära. En symbol som står för folkmord på miljontals människor – oliktänkande, människorättsaktivister, författare och deras familjer.

Pride är ett spektakel som fullständigt gått över styr.

Här får ett antal vänsterextremister kidnappa en minoritetsgrupp och diktera villkoren för vad denna minoritet anses stå för. Det är inte av omtanke om dessa människor man agerar, det är med en minoritet fastspänd framför tåget som man kan ge sig själv en moralisk dignitet man inte har.

Att partiledare som Ulf Kristersson och Ebba Busch Thor (KD) ställer upp på detta spektakel under vinjett av hammaren och skäran antyder att de saknar integritet och inte förmår att stå upp för demokrati och förstånd nog att inse att dessa arrangörer agerar långt utöver vad de har täckning för.

Om det bara varit ett spektakel för extremister med en politisk agenda hade det inte varit något att bry sig om. Alla ska få uttrycka sina åsikter – en rätt Pride inte ställer upp på. Men när alla partiledare, utom en, så okritiskt spelar med i totalitära strömningar, finns skäl att påpeka vad för slags spektakel detta är.

Hammaren och skäran passar mycket bättre som symbol för eventet än regnbågsflaggan. Håll er till dem!