ÖREBRO. De två civilklädda poliserna skulle lämna ett dödsbud till en familj i det invandrardominerade området Vivalla. En man angrep då poliserna, som misshandlades med ett järnrör. Men situationen kunde gått ännu mer överstyr. Rykten spreds att poliserna var orsaken till dödsfallet. 

Poliserna skulle bara lämna ett dödsbud till en familj i Vivalla på söndagseftermiddagen, men blev i samband med uppdraget både anfallna och misshandlade av en familjemedlem med ett järnrör.

– Det var en i familjen som reagerade väldigt starkt på nyheten och angrep de två poliserna med någon form av rör. Polisen hade inte hunnit förklara ordentligt vad som hänt för mannen som sedan försvann från lägenheten, säger Peter Persson på Örebropolisen till Svt.

Polisen grep inte mannen som misshandlat poliserna. Andra poliser som kallades till platsen hotades också av mannen, som sedan avvek från platsen i en bil.

De misshandlade poliserna ska inte vara allvarlig skadade men ska ha chockats av händelsen och fick föras till sjukhus.

Enligt polisen ska det i samband med mannens våld mot poliserna ha blivit mycket oroligt i bostadsområdet. Flera  personer uppfattade felaktigt det hela som att polisen låg bakom att dödsfallet de skulle meddela dödsbud om, då mannens reaktion tolkades som det.

– Ryktet går snabbt. Polisens roll var att lämna ett dödsbud men det gick inte fram till alla i familjen eller området, säger Peter Persson.

Polisen fick arbeta med flera patruller för att lugna stämningen i Vivalla.