NYA TALESPERSONER. Partiledaren Jimmie Åkesson presenterade i dag två nya talespersoner i Sverigedemokraterna, uppger flera medier. Det är de båda riksdagskandidaterna Henrik Vinge och Ebba Hermansson som har fått partiets förtroende.

Henrik Vinge är mer känd som presschef i SD. Han lämnar den posten för att bli ny integrationspolitisk talesperson.

Ebba Hermanssons område som talesperson gäller jämställdhetspolitiken. Hon tycker att en viktig fråga är den psykiska ohälsan bland unga flickor och kvinnor. En annan viktig fråga är otrygghet. Hon tycker att både män och kvinnor ska kunna röra sig fritt i det offentliga rummet.

Paula Bieler, som varit jämställdhetsansvarig ska fokusera på sin andra roll, som migrationspolitisk talesperson.

I samband med presentationen av Vinge och Hermansson, sa Jimmie Åkesson att partiet bygger vidare på det nya laget.