Det påhittade ”Socialdemokraternas Arabiska Ungdomsförbund” har i sociala medier spridit ytterligare lögner om M och SD. En av sidans administratörer sitter i kommunfullmäktige för Socialdemokraterna i Stenungssund.

Utöver de lögner som Sävsjö-politikern förmedlat på arabiska, har man i Stenungssund lagt till ytterligare falska uppgifter. Bland annat påstods att M och SD vill dra in medborgarskapen för alla invandrare som kommit efter 1970, samt stänga ner muslimska begravningsplatser.

Förbundet i sig är också ett påhitt, men en av Facebook-sidans administratörer sitter som ledamot för Socialdemokraterna i Stenungsunds kommunfullmäktige. Personen står också som kandidat på kommunlistan i valet 2018.

När Aftonbladet ringer vill S-politikern slänger denne på luren.

Håkan Gestrin, Socialdemokraternas presschef, skriver i ett mejl till Aftonbladet:

”Vad det gäller kandidaten i Stenungsund så meddelade vederbörande redan i somras att denne inte avser fullfölja sin kandidatur och har idag av Socialdemokraterna lokalt uppmanats att lämna in en formell avsägelse. Vi vill ha en valrörelse fri från lögner och förväntar oss att våra kandidater lever upp till de krav vi ställer.”

Socialdemokraterna har inte meddelat om de kommer att sprida information och dementera de falska uppgifterna på arabiska. Även om den aktuella Facebook-sidan är nedtagen är det oklart hur mycket den falska informationen har delats, och fortfarande delas av väljare som tror att information från S-politiker är hedervärda.