DYSTER BILD. Den omtalade engelske politikern Nigel Farage skräder inte orden när han målar upp en dyster bild av Sverige. Han anser att svensk migrationspolitik är en katastrof. Han uttalar sig i en intervju med Tucker Carlson på amerikanska Fox News.

– Sverige har släppt in fler asylsökare än något annat land. De allra flesta är män under 30 år, som kommer från en totalt främmande kultur med främmande attityder mot kvinnor till exempel. Sverige har ändrats mer än något annat europeiskt land, klargör Nigel Farage.

Programledaren Tucker Carlson säger att både England och Sverige är urgamla civilisationer och det våld som nu förekommer har ingen tidigare hört talas om. Det har blivit så här på grund av styrande politikerna. Han menar flera länder är instabila och splittrade beroende på regeringarnas avsiktliga politik.

Restriktiv press
Han tycker det verkar som om de som står bakom denna politik försöker stoppa resten av folket från att bedöma politiken eller klaga på dem.

– Ja, Sverige har den mest restriktiva pressen i hela västvärlden. Det är mycket svårt att få någon objektivitet i mainstream media. Ingen kritik får publiceras mot regeringens politik, svarar Nigel Farage.

Han förklarar vidare:

– Sverige, ett land med omkring 10 miljoner människor har släppt in 600 000 asylsökare, bara under de senaste fem åren. Sverige har släppt in fler än något annat land. Det som pågår i städerna är en katastrof. Massbränderna är samordnade som statsministern uttalat och sexbrotten har nått en hög nivå. Allt på grund av regeringens politik.

Chock i medierna
Farage avslutar intervjun med att berätta att 9 september är det allmänna val i Sverige. Det som, enligt honom, kommer att ske är chock och överraskning i medierna eftersom den yttersta högern går framåt. Allt detta har orsakats av politiker.

Fotnot: Farage är sedan 1999 ledamot i Europaparlamentet. Han var 2010-2016 ledare för det euroskeptiska partiet UKIP.