MORDBRÄNDER. Förra veckans bilbränder i Västsverige var ingen isolerad företeelse.  Natten till måndag eldhärjades upp till 100 bilar i ett parkeringsgarage i Gränby i Uppsala. En anmälan om mordbrand ska upprättas, uppger flera medier.

Det var klockan 01.40 som SOS larmades om två brinnande bilar i ett garage i Gränby. Garaget består av två våningar.

Två stationer skickades till platsen. Det fanns från början en spridningsrisk till andra byggnader.

– Det brann i två bilar, men sedan fanns det uppskattningsvis 70 till 100 andra bilar som både fick rök- och sotskador i samband med branden, säger Magnus Skyttberg ledningsoperatör vid Storstockholms räddningscentral.

Släckningsarbetet pågick under två timmar. Enligt Skyttberg var själva släckningsarbetet enkelt, men han uppger att följdskadorna blir mer omfattande.