I radions partiledarintervju sa Jan Björklund (L) att han vill se mer av invandring till Sverige. Den nuvarande, tillfälliga lagstiftningen är för sträng.

Enligt Migrationsverkets prognos väntas ytterligare 300.000 personer komma till Sverige de närmaste åren. Ändå talar Liberalernas partiledare om att öppna gränserna framöver i en ny migrationsöverenskommelse mellan allianspartierna och Socialdemokraterna.

– Vi har en tillfällig lag på migrationsområdet, som stiftades efter den stora flyktingkrisen 2015. Den går ut nästa sommar. Vi behöver en bred parlamentarisk uppgörelse om hur den kommande migrationspolitiska lagstiftningen ska se ut. Som ska gälla efter den här tillfälliga.

– För vår del är Liberalerna inte beredda att gå tillbaka till den lagstiftning vi hade före 2015, den fungerade inte. Å andra sidan är den nuvarande lagstiftningen för sträng på några punkter. Vi vill till exempel att den som kommer och ska få stanna här, också ska få ta hit sin fru eller make och sina barn, sa Jan Björklund i P1:s partiledarutfrågning på onsdagsmorgonen.