ISLAMISM. En islamistisk video sprids nu i sociala medier där muslimer uppmanas att inte rösta i höstens val. – Vi era bröder i Hizb ut-Tahrir uppmanar er till att bojkotta valet, säger Sayed som talar i videon.

Vad ska muslimernas ställning vara gentemot valet? Den frågan ställer sig det islamistiska partiet Hizb ut-Tahrir i en video från den 21 juli som sprids på sociala medier. Medlemmen Sayed talar i videon och påstår sig vända sig till muslimer på Allahs befallning.

– Idag är det högaktuellt med val här i Sverige. Ska vi rösta eller ska vi inte rösta? inleder han videon.

Han hänvisar till den islamiska sharialagstiftningen och menar att den förbjuder muslimer att utnyttja sin demokratiska rättighet den 9 september, något som partiet räknar som ”haram”, förbjudet. Han menar också att det är samma sak med lagstiftning.

– Lagstiftning är en förbjuden handling, säger han.

”Vi era bröder i Hizb ut-Tahrir uppmanar er till att bojkotta valet.”

Sayed uppmanar vidare muslimer att inte vara passiva ”soffliggare” utan att ”kräva sina rättigheter” inom ramen för vad islam tillåter.

Se videon i sin helhet: