RINKEBY. Ett flertal maskerade gärningsmän har forcerat en grind med en bil och tagit sig in på det område där Rinkebys nya polisstation håller på att byggas. Därefter sattes bilen i brand och väktare på platsen som sprang ut attackerades med stenar och bangers.

– Det stämmer nog att det var riktat mot polisstationen, säger Lars Byström presstalesperson vid Stockholmspolisen till Svt.

Det var klockan 01.31 som polisen ryckte ut till Rinkeby med anledning av en brand. På plats konstaterades att ett flertal maskerade gärningsmän hade forcerat en grind med en bil och tagit sig in på det område där Rinkebys nya polisstation håller på att byggas.

Bilen som användes för att ramma grinden sattes i brand och då det fanns bangers inuti bilen försvårades arbetet för räddningstjänst och polis, på grund av risken för explosioner.

Gärningsmännen kastade även sten och bangers mot de väktare som fanns på platsen. Ingen av väktarna skadades fysiskt.

Grinden till bygget uppges vara förstörd.

Platsen spärrades av. En förundersökning gällande mordbrand och försök till grov misshandel är inledd. Ingen är i nuläget gripen.

Bygget står nu under extra polisbevakning, enligt uppgifter.

Bygget av det nya polishuset i Rinkeby påbörjades i december 2017 efter flera år av infekterade debatter. Det säkerhets- och skyddsklassade objektet kommer att omfatta 11.703 kvadratmeter. Byggnaden ska invigas hösten 2019.