UPPDATERING. Beskjutningen mot riksdagsledamoten Sara-Lena Bjälkö (SD) är på väg att klaras upp, vilket hon uppskattar. En 24-årig man är anhållen och misstänks för grovt olaga hot. Samtidigt beskylls hon på sociala medier för att ha hittat på beskjutningen.

– Det är en stor lättnad att polisen har tagit en misstänkt och att det förhoppningsvis är rätt person. Sedan får man se vad som händer. Hoppas att fler personer inte är involverade, kommenterar hon.

En anledning till gripandet är säkert att Sara-Lena och de övriga i bussen var så observanta i samband med att de besköts.

Lättnaden över gripandet av 24-åringen smolkas av illasinnade rykten på Facebook.

– Jag blir förskräckt. Folk tror att det är riggat, att jag hittar på. Folk tror att jag hittar på för att gynna partiet. För mig är det sjuka människor som kan tänka så. Därför blir jag extra glad när polisen får tag på en misstänkt, förklarar Sara-Lena.

Polisen är förtegen om utredningen i det här läget. Fallet utreds som ett hatbrott, men det är ännu osäkert om det rör sig om politiska motiv. Det får den vidare utredningen visa.
Säpo kopplades snabbt in eftersom beskjutningen misstänks vara riktat mot en skyddsperson i den centrala statsledningen. Samtidigt är det polisens  demokrati-och hatbrottsgrupp i Göteborg som håller i utredningen.
Det var natten till söndag som någon i en bil sköt mot Sara-Lena Bjälkö, hennes man och en chaufför när de åkte i en buss i Töreboda. Hon berättade om den skrämmande upplevelsen i Samtiden i går:
”Fy fan, vi trodde alla tre att nu var tidens stund kommen, att vi skulle bli ihjälskjutna”.