KOMMENTAR. Inflytelserika krafter försöker punktera valrörelsens viktiga frågor genom att tokprotestera mot att en moderat riksdagsledamot poserat med vapen, och lagt till en satirisk kommentar.


Hanif Bali (M) tar ut svängarna i sociala medier. Det är inte direkt okänt. Ändå går DN och tidningsutgivarna till storms mot två bilder där han poserar med gevär och skämtar med hänvisning till dataspel om krig mot DN.

Man måste fullständigt sakna humor för att inte förstå att detta är skämt.

Jan Björklund (L) tycker det är ”omdömeslöst att posera med vapen”. Men som sociala medier snabbt kan gräva fram (till skillnad från gammelmedia) har många politiker poserat med vapen på offentliga bilder. Några av dem är:

Olof Palme (S) med gevär tillsammans med Fidel Castro (som mördade oliktänkande).
Ulf Kristersson (M) på småviltsjakt.
Stefan Löfven (S) på skjutvallen i Gällös.
Magdalena Andersson (S) med en AK5 på Berga.
Anders Ygeman (S) med pistol.
Barack Obama (Dem) med gevär.

Varför anser inte Björklund att dessa bilder med politiker som poserar med vapen är ”omdömeslösa”? Att kritisera Hanif Bali som uppträder med lagligt vapen på godkänd skjutbana är att skjuta sig i foten. Att han söker uppmärksamhet genom att reta upp gamla etablissemang är inget nytt och föga upprörande.

Hela uppståndelsen är naturligtvis larvig och ett försök av DN och deras nyttiga idioter att styra bort valdebatten från valets viktigaste frågor, migration, välfärd, trygghet.

Låt inte dessa avledningsmanövrer påverka valrörelsen. Återgå till seriösa frågor!