GÖTEBORG. Pridefestivalen i Göteborg tvingades ta ett steg tillbaka under natten till fredagen. Alla regnbågsflaggor kring Götaplatsen plockades hastigt bort. Anledningen var att den arabiska storstjärnan Nancy Ajram inte kan förknippas med Pridefestivalen, uppger GP.

– Det är viktigt att påpeka att det här är en artist vars karriär till 99 procent finns i länder där det är förbjudet och i en del fall belagt med dödsstraff att vara öppet homosexuell. Vi kan inte tvinga på Nancy Ajram att göra ett politiskt statement genom att uppträda på en regnbågsscen, förklarar Tasso Stafilidis.

Det var i torsdags som medlemmar i Nancy Ajrams crew anlände till Göteborg. När de upptäckte  att det utöver Kulturkalaset också pågår en Pride-festival i staden, uppstod diskussioner.

Miss i kommunikationen
Stafilidis säger att det handlar om en miss i kommunikationen och att det i Nancy Ajrams kontrakt finns skrivet att hon ska uppträda på en neutral scen. Enligt den uppfattning han har så kan det vara förknippat med fara för Ajram att uppträda på en Pridescen.

Tasso Stafilidis uppger att Nancy Ajram inte har problem med den pågående Pridefestivalen.