Fyra trapphus i Angered i norra Göteborg sattes under natten till söndagen i brand. Polisen misstänker att någon eller några har tänt på brännbart material vid samtliga tillfällen. En anmälan om mordbrand är upprättad.

Larm kom strax före kl 04 i morse om brand i ett trapphus i Rannebergen i Angered. Inom kort kom tre ytterligare larm om bränder i trapphus i närheten.

– Någon eller några har tänt på brännbart material i fyra trappuppgångar, säger Per Sahlgren, vakthavande befäl vid polisen i region Väst till Göteborgs-Posten.

Det är två bostadshus som det har brunnit på fyra ställen, I tre trappuppgångar i ett av husen och i en trappuppgång i det andra huset.

Räddningstjänsten kallades till platsen och har kunnat släcka bränderna.

– Det första trapphuset blev rökfyllt, och det härstammade från en brand i ett förråd. En halvtimme senare brann det i ett trapphus i närheten, och då brann en anslagstavla och lampor och dylikt, säger Martin Olsson vid räddningstjänsten.

Enligt honom behövde de boende inte evakueras från sina lägenheter.

– Vi evakuerade inte, de var kvar i sina lägenheter, säger han.

På vilket sätt material har tänts på är ännu oklart. En anmälan om mordbrand är upprättad, och polisen utreder ett samband mellan bränderna.

Nya bilbränder
Vid 02.30-tiden, natten mot söndag, kom larmet om att bilar satts i brand på en parkering i Askim i Göteborg. Bilar har också brunnit i Falkenberg och Borås i natt. I Askim har vittnen sett tre personer fly platsen.

– Vi har haft en patrull och spårhundar som letat i närområdet, säger Per Sahlgren, vakthavande befäl till G-T.

Bilarna stod nära ett lägenhetshus. Platsen har spärrats av för teknisk undersökning. Det är ännu oklart huruvida polisen gjort några fynd på platsen.