UPPSALA. En 17-åring har blivit knivskuren till döds i samband med ett bråk i stadsdelen Kvarngärdet i Uppsala på söndagskvällen. Flera andra personer ska ha skadats i bråket. Det skriver polisen på sin hemsida. 

Larmet om knivskärningen kom in till polisen vid halv tio på söndagskvällen. Polisen hade fått flera samtal om pågående bråk med tillhyggen vid en skola i stadsdelen Kvarngärdet. På plats hittade polisen en pojke som var svårt knivhuggen i bröstet. Han fördes till sjukhus där han senare dog.

Händelsen, som rubriceras som mord, skedde utomhus. Flera andra personer befann sig på platsen och polisen inhämtade en del vittnesmål.

– Det var rörigt på platsen och den allvarligare händelsen har överskuggat det andra, säger Per Bjurström, befäl vid polisens regionledningscentral, till UNT.

Vid 04-tiden på måndagsmorgonen hade polisen gripit två misstänkta för mordet.

– Vi har gripit två personer i 20-årsåldern, en är anhållen och den andra är fortfarande gripen. Gripandena har gått lugnt till och har föranletts av utredningsåtgärder som vidtagits under natten i ärendet, säger Per Bjurström.
Stora delar av skolgården har spärrats av och undersöks av polisens tekniker. Polisen har inlett en förundersökning om mord och söker vittnen till händelsen.