De två kristdemokratiska partierna i Tyskland kom överens sent på måndagskvällen, men tredje regeringspartiet Socialdemokraterna har inte godkänt kompromissen om migrationscenter.

Det bayerska CSU och dess partiledare Horst Seehofer har krävt att migranter som sökt asyl i annat land ska avvisas vid gränsen till Tyskland.

Angela Merkel har sagt nej till direktavvisningar och krävt att man måste komma överens i Europa. Men toppmötet förra helgen kom endast fram till att man skulle utreda olika lösningar.

Därför sattes Seehofers krav på sin spets under förhandlingar i regeringskansliet under hela dagen igår. Sent på kvällen kom man överens.

Tyskland ska inrätta mottagningscenter i Tyskland dit migranter som har sökt asyl i annat land ska anvisas, för att sedan återförvisas till landet där man sökt asyl.

Tredje regeringspartiet, Socialdemokraterna, kommer att ta ställning till denna kompromiss under tisdagen. Men S-talespersonen Andrea Nahles är positiv.

– Vi tycker kompromissen är bra eftersom vi är tillbaka i praktisk politik. Vi kommer att ta den tid vi behöver för att diskutera förslaget, säger hon till Deutsche Welle och räknar med att SPD kan ge besked om partiet accepterar lösningen på tisdag kväll.

Men även om alla tre regeringspartier ställer upp på kompromissen finns praktiska problem, eftersom Angela Merkel krävt att de länder som migranterna ska avvisas till ställer upp på att ta dem tillbaka. Vad som händer om de säger nej, är oklart.

Regeringskrisen i Tyskland är alltså inte över.