EUROPA. Migranter skadar Storbritannien. Europa förlorar sin kultur till följd av invandringen. Vågen av migranter från Afrika och Mellanöstern förändrar Europa  permanent – till det sämre. Återigen talar den amerikanske presidenten klarspråk, där andra försöker dölja och gömma undan. 

Att påpeka att kejsaren är naken har amerikanske presidenten Donald Trump gjort ett flertal tillfällen. Hans uttalande om ”Last night in Sweden” sände chockvågor i hela det svenska etablissemanget och sedan har andra uttalanden följt, som vid statsminister Stefan Löfvens besök i Vita huset, då Trump igen påpekade att Sverige har allvarliga problem med migrationen. Något den svenske statsministern inte ville kännas vid.

Under sitt pågående besök i Storbritannien intervjuas president Trump i brittiska tidningar och talar sin vana trogen klarspråk.

– Att tillåta miljontals människor komma in i Europa är väldigt, väldigt sorgligt, säger presidenten till The Sun.

– Jag tycker att ni förlorar er kultur. Se er omkring. Man ser vissa områden som inte existerade 10 eller 15 år tillbaka, säger presidenten.

Smärtar honom
Situationen smärtar honom personligen, säger han, då han själv är son till en tysk pappa och en skotsk mamma.

– Jag har en stor kärlek till de europeiska länderna. Glöm inte att jag är en produkt av en europeisk union.

Måste agera snabbt
Politikerna måste ”agera mycket snabbt” för att återkalla förändringen som har skett i Europa.

– Jag tycker det som hänt Europa är en skam. Att tillåta den invandringen i Europa är en skam.

– Jag tycker det har förändrat Europas hela karaktär och om ni inte agerar väldigt snabbt, kommer Europa aldrig mer att bli vad det var, och med det menar jag inte något positivt.

Sjukhus med blod
Ett brittiskt sjukhus är så illa däran att det har ”blod över hela väggarna” hävdar den amerikanske presidenten, utan att vilja säga vilket han menar.

Han refererar till en artikel i en amerikansk tidning nyligen.

– Vad de säger är att det är värre än något sjukhus de har sett i en någon krigszon. Det är mitt i centrala London. Jag gissar att det tidigare var toppkvalitet, och nu är det blod över hela väggarna, över hela golven, säger presidenten.

– Det var en stor artikel och jag har hört det från andra också, så jag tycker det är väldigt sorgligt. Väldigt sorgligt.

The Sun skriver att det sjukhus presidenten talar om troligtvis är Royal London Hospital i Whitechapel, som behandlade rekordmånga knivskurna förra året, 702 fall.

Khan gjort dåligt jobb
Trump säger också att London är mitt i en våg av kriminalitet och menar att Londons borgmästare, Sadiq Khan, gjort ett ”dåligt jobb” och har misslyckats med att tackla problemet.

Tidigare i år har presidenten sagt att de kriminella gängen i huvudstaden undgår de strikta vapenlagarna genom att knivhugga människor istället. Fler än 50 Londonbor har knivhuggits i år, medan 9 har skjutits. Förra året mördades minst 115 varav 80 genom knivattacker.