TERROR. Osama Krayem är misstänkt för att ha deltagit i terrorattentaten i Bryssel 2016. Nu kan det visa sig att han även är inblandad i det grymma dådet då en pilot brändes levande i en bur.

Osama Krayem växte upp i Rosengård i Malmö. Vid 22 års ålder försvann han från sitt hem och greps ett år senare av belgisk polis misstänkt för att ha deltagit i terrordådet i Bryssel den 22 mars 2016. Han misstänks för att ha köpt väskorna som användes för att dölja bomberna i Bryssels tunnelbana. Sedan april 2016 har han suttit i häkte i Belgien.

Han är även misstänkt för att ha kopplingar till terrordådet i Paris den 13 november 2015. Det är dock fortfarande oklart på vilket sätt. Men inte nog med det. Nu ser det ut som om Krayem även har varit en av de aktiva bakom det spektakulära och grymma mordet på den jordanske piloten Moaz al Kasasbeh i februari 2015, rapporterar den belgiska tidningen La Libre.

Enligt belgiska myndigheter ska han ha befunnit sig på samma plats som terrororganisationen IS brände piloten levande i en bur, en avrättning som filmades och spreds. Hans medverkan kan i så fall ha varit hans första kända brott för terrororganisationen. Det innebär sannolikt att Osama Krayem varit en viktig soldat i IS.