Under tisdagseftermiddagen larmades om skjutningar i både Göteborg och Malmö. Händelserna rubriceras som mordförsök och grovt olaga hot. Inga misstänkta är gripna.

Strax efter kl 18 kom larm om skottlossningen till polisen. Flera personer hade hört och sett en misstänkt skottlossning i området kring Kungsstensmotet i Göteborg.

– Det ska vara två personer som har skjutit mot någon annan, men enligt uppgift ska det inte vara några skadade, sa Hans Lippens, polisens presstalesperson i region Väst till G-P.

Enligt uppgift ska det röra sig om två maskerade personer på en moped som skjutit mot en tredje person och därefter lämnat platsen. Polisen har inte funnit någon skottskadad person.

– Nu ska vi sammanställa vittnesuppgifterna och se om vi kan identifiera några personer. Vittnesuppgifterna är ganska samstämmiga när det gäller det stora förloppet och sedan skiljer sig några detaljer bara, säger Hans Lippens.

På tisdagen avlossades också två skott mot ytterdörren till en lägenhet på Eriksfältsgatan i Malmö. Den familj som bor i lägenheten var hemma, men ingen träffades av skotten. Däremot fick en flicka i familjen föras till sjukhus då hon chockades.

Familjen är nyinflyttad, uppger Kvällsposten. Polisen har undersökt lägenhet och trapphus, men vill inte kommentera vad som kan ligga bakom skottlossningen.