Pridefestivalen i Stockholm har inletts denna vecka. Men en flaggstång som hissades med Prideflaggan i Stockholmsförorten Hjulsta har redan sågats ner, rapporterar SVT.

Prideveckan har dragit igång i Stockholm. På flera håll i Stockholm hissas Pride-flaggan för att uppmärksamma festivalen. I förorten Hjulsta har någon sågat av flaggstången där en av flaggorna hissats medan andra typer av flaggstänger intill stod orörda.

Svt hittar en person med utländsk bakgrund som spelar ner allvaret i händelsen:

– Det räcker med en eller två personer för att ge en felaktig bild av ett helt område, säger Ahmed Abdirahman.

Ahmed Abdirahman som bor i Hjulsta och var en av de första personerna som såg flaggstången, tidigt på söndagsmorgonen. Han är även initiativtagare till Järvaveckan samt sommarvärd i P1 Sommar. Hans organisation The Global Village samarbetar med Europride.

– Vi var några stycken på plats som försökte lyfta flaggstången igen, men det var omöjligt. Ingen annan flaggstång var nedsågad. Bara den med Pride-flaggan. Det är ju väldigt tragiskt, säger han.

Nu ska en ny flaggstång sättas upp utanför Hjulsta tunnelbanestation och under måndagen kommer Pride-flaggan återigen hissas, meddelar Europride.

Hat mot homosexuella
Det är inte första gången den här typen av sabotage förekommer i Stockholms förorter. För två år sedan stals en prideflagga i Tensta och när en ny hissades stals istället hela flaggstången.

Hatet mot homosexuella som finns inom islam och sharia manifesteras i invandrardominerade förorter. Något den vänsterorienterade Priderörelsen blundar för. Istället ser man fiender bland svenskar, som i det nystartade partiet Medborgerlig samling, där partiledaren Ilan Sadé inte fick tillstånd att delta inne på festivalområdet på grund av ”fel värdegrund”.