Brittisk polis har identifierat flera misstänkta ryssar som gärningsmän bakom nervgasattacken mot tidigare ryske dubbelagenten Sergej Skripal och hans dotter i mars i år, rapporterar Sky News.

– Utredarna har identifierat misstänkta gärningsmän bakom attacken med nervgasen novitjok genom övervakningskameror. Polisen har jämfört videomaterialet med uppgifter om vilka personer som reste in i landet vid tillfället för den misstänkta attacken, säger en källa knuten till utredningen.

Källan menar att utredarna är ”säkra” på att de misstänkta är ryssar.

– Detta skulle stämma överens med regeringens intagna position att Ryssland ligger bakom attacken mot Skripal, eller åtminstone har förlorat kontrollen över nervgasen novitjok som vetenskapsmän menar bara kan tillverkas i Ryssland, säger Sky News utsände.

Både Sergej Skripal och hans dotter Julia har skrivits ut från sjukhus, men nyligen dog en brittisk kvinna av nervgasen i närheten av den plats, staden Salisbury, där Skripal attackerades.