En ung man sköts på öppen gata intill Nydalatorget i Malmö strax efter midnatt. Han fördes med ambulans till sjukhus och är allvarligt skottskadad.

Flera larm per telefon kom till polisen klockan 00.36 natten mot tisdag om skottlossning. En ung man hittades svårt skadad. Ett större område vid Nydalatorget har under natten varit avspärrat. Polis har varit på plats med så väl tekniker som hundförare för att säkra bevis. Händelsen utreds av enheten för grova brott som försök till mord.

– Vi fick ingen direkt brottsplats först utan fick leta i området där man hört skott. Mannen som skjutits hade sprungit en bit från platsen och hittades vid medvetande utomhus, säger Magnus Lefevere, vakthavande befäl på polisregion syd i Kvällsposten.

I nuläget finns det ingen utpekad gärningsman. Efter veckor av skjutningar i Malmö menar Magnus Lefevere att man utreder kopplingar till tidigare dåd.

– Vi ser alltid om det kan finnas något samband till andra händelse i vår region. Vi kommer att analysera den informationen som har kommit. Utifrån den ser vi hur vi ska gå vidare med ärendet, säger Maya Forstenius, presstalesperson vid polisens ledningscentral Syd.