Familjen Kennedy ställde till med bröllop i helgen i Hyannis Port, tillflyktsort för amerikanska miljardärer. Inbjudna var Stefan Löfven och hans fru Ulla.

Löfven anser att politikerveckan i Almedalen är elitistisk och har därför hellre rest runt i Sverige för att träffa vanligt folk. Men efter årets Almedalstal reste han direkt till den i USA närmast kungliga familjen Kennedy för att delta i bröllop, som i media betraktas som sommarens hetaste fest i USA.

I två dagar firades Robert Kennedy III som gifte sig med Amaryllis Fox. 225 gäster var med närvarande.

”Bobby” Kennedy III är sonson till Robert Kennedy som var justitieminister och bror till president John F Kennedy och sedan sköts när han kandiderade till presidentposten.

– Statsminister känner Kerry Kennedy och är aktiv i hennes stiftelse. Han talade vid stiftelsens evenemang i Stockholm i februari, säger Löfvens pressekreterare Jonatan Holst til Expressen.

– De hade länge talat om att träffas någon gång och nu passade det bra. Statsministern mötte FN:s generalsekreterare i New York på fredagen och ska tala i FN:s säkerhetsråd på måndagen, säger han.