MEDIA. Många upplever att tidningen DN nu har nått ett nytt lågvattenmärke när man angriper riksdagsledamoten Hanif Bali (M) i en ”faktakoll”.  Där menar man att hans bedömning av Migrationsverkets siffror är fel.

Den anrika morgontidningen skriver på nyhetsplats att Hanif Bali har fel åsikter.

”Faktiskt helt fel om ”abnormt höga nivåer” i asylprognos” är rubriken och artikeln fortsätter: ”Riksdagsledamoten Hanif Bali (M) skrev på måndagen ett inlägg på Facebook om Migrationsverkets prognos för åren 2018–2021. Bland annat skriver han att antalet asylärenden fortsatt beräknas ”ligga på abnormt höga nivåer. Men nivåerna är inte ”abnorma”: de är snarare lägre än medianvärdet under alla de år verket redovisat asylstatistiken.” skriver DN under måndagen. Resten av artikeln finns bakom betalvägg.

Hanif Bali svarar på Twitter: ”DN alltså. Antalet utanförskapsområden har gått från 3 till 200+ under nivåer som DN tycker är ”normala”. Asylinv. till Sverige är abnormal i relation till vår förmåga. Den är abnormal i relation till våra grannländer. Den är abnormal i relation till EU:s ”miniminivå”.”

Bali utdelar också ett slag tillbaka genom att påminna om de dokumenterade ”fake news” som tidningen publicerat.

”DN i överöverimorgon: Bali tjänar 500 miljoner om året i Sandviken på att sälja ett icke-existerande alt-right FPS-spel där en brandman i boden krigar mot DN.”

Många andra har reagerat på vad som ses som ett lågvattenmärke.

”Att säga att invandringen är »abnormt stor« är ett normativt påstående. Att faktagranska @hanifbali på det här sättet är verkligen bara fånigt.”

”Inte första gången faktiskt.se inte begriper skillnaden mellan värdering och fakta och därmed visar sig inkompetenta att hantera politisk debatt. Att det var just DN som skulle haverera här var väntat, er besatthet av Bali är patologisk. Varsågod att faktagranska det.”

”Den ryska officer som ansvarar för påverkansoperationer mot Sverige måste ha världens skönaste jobb. Behöver inte göra någonting mer än att bevittna svensk medias agerande. Närmast minutiöst sänker de trovärdigheten till nollnivå!”, skriver en annan.

Satir förekommer också:  ”Call of Duty Hanif &DN at war”.