ALMEDALEN. En kompis till mediekändisen Filip Hammar fördes bort av polis för att ha buat under Jimmie Åkessons tal, skrev Aftonbladet. Otursamt nog filmades händelsen och det visar sig att det även var Filip Hammar själv som trotsade polisens tillsägelse, buade, och avlägsnades från platsen.

Aftonbladet gjorde en artikel utifrån Filip Hammars version av händelsen.

– En polis kom fram och sa till min kompis att hon inte fick bua, och det räckte för att de skulle ta henne, säger Filip Hammar till Aftonbladet.

Tidningen lyfter fram offerperspektivet som Filip Hammar förmedlar.

– Hon bara buade för att hon inte tyckte om Sverigedemokraterna. Där har vi hamnat till slut allihopa. Det är sorgligt och konstigt på alla sätt och vis.

Men ett vittne filmade händelsen och gav till Fria Tider, som publicerade en video som visar att Filip Hammar själv blev avlägsnad från platsen, tillsammans med fyra vänner.

Videon visar hur inte bara Filip Hammars väninna, utan även han själv och tre andra personer, samtidigt avlägsnas från platsen av polisen.

Först försöker en dialogpolis resonera med medieprofilen och hans sällskap.

– Ska vi köra ett bu alla fem då? utbrister då en manlig kamrat till Hammar.

Sedan buar gruppen högt. Två poliser väljer då att avlägsna alla fem.

– Nu får ni gå härifrån, säger en av poliserna.

Filip Hammar säger även i tidningsintervjun att kompisen greps av polis, vilket inte heller stämmer. Carina Skagerlind, presstalesperson för polisen säger att ingen blev gripen eller omhändertagen men att en person blev avlägsnad från platsen eftersom hon störde talet trots flera tillsägelser.