BROMMA. Männen turades om att hålla fast och våldta en utvecklingsstörd kvinna. Nu åtalas de fyra eritreanerna i Solna tingsrätt. Åklagaren yrkar på att de ska utvisas ur landet.

Gruppvåldtäkten ska ha skett i Bromma i västra Stockholm den 5–6 maj i år. De misstänkta gärningsmännen höll fast kvinnan i armarna och benen samtidigt som de våldtog henne ”var för sig, men i en följd och växelvis”.

Våldtäkten var enligt åtalet grov, ”dels med hänsyn till att de fyra tilltalade gemensamt förgripit sig på målsägande A, dels eftersom målsägande A lider av en utvecklingsstörning”, skriver Expressen.

Kvinnan fick smärtor, ett blåmärke och en spricka i underlivet av övergreppet. Hon mår mycket dåligt efter händelsen, uppger hennes målsägarbiträde Gabriella Alnemark till Expressen.

– Varje målsägande som råkar ut för den här typen av handling mår oerhört dåligt. Det är självklart traumatiskt.

De misstänkta – en 20-åring, två 19-åringar och en 17-åring – anhölls och häktades ett par veckor senare. Alla fyra förnekar brott.

Tre av männen var över 18 år och alla är utländska medborgare, enligt Nyheter Idag är de från Eritrea.

Sperma och DNA
Bland bevisningen finns  bland annat övervakningsfilmer från tunnelbanan. Polisen har också funnit sperma och DNA från två av gärningsmännen i kvinnans trosor.

Ragnar von Beetzen är försvarare åt den man vars sperma hittats i trosorna.

– Han menar att målsägandens berättelse inte stämmer. Det som har förevarit har inte varit något brottsligt, säger von Beetzen.

Någon förklaring till hur skadorna uppkommit har den åtalade inte.

– Nej, det har han inte. Sådana skador kan uppkomma på en mängd olika sätt.